Feb 26, 2011, 7:33 PM

Пролетен химн 

  Poetry » Other
583 0 2

Пролет - светлина и вяра

в моя земен ден,

извор, бликнал пред олтара -

бистър, озарен

 

от лъчите на доброто,

святост и вода

в колелото на живота,

път на радостта!

 

Пролет, донеси ни пламък -

нека да гори,

да запали пръст и камък,

да ни причести,

 

за да се отвърне злото -

вдън земя да мре!

А душите да намерят

слънчево небе,

 

гдето истините чути

Бог ще просветли

и в тържествени минути

ще благослови!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Чист и слънчев стих!С поздрави, Мариан!
  • Интересно преплитане на езически мотиви за пречистващия огън и християнска вяра. Хареса ми жизнеутвърждаващия дух в съответствие с очакваната пролет.
Random works
: ??:??