Mar 22, 2017, 7:50 PM

Пролетна паша 

  Poetry » Landscape
453 3 10


Копчета вакли по риза зелена –
агънца в тучна поляна.
Бялото стадо се щура пленено
или от сочност пияно.

 

Остри тревички с наболи ушета
шият зелената риза.
В слънце окъпана бухнала гледка,
люшкана леко от бриза.

 

Пролетна паша, първично изкуство,
крехки метафори в рима.
Всичко, което разказах, не вкусих.
Имаше светещо име.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??