Mar 20, 2016, 7:46 PM

Пролетно чудо 

  Poetry » Landscape
259 0 2

Пролетта се събуди и грабна зелените четки,

нарисува зелени поляни, помилва зрънцата.

От боите в синьо взе различни разцветки

и направи прекрасно небе, да напълни сърцата.

Нареди скришно птичи ята в простора,

а дървета голи облече в бели премени,

посади без умора цветята на двора,

засия днес земята от тези промени.

 Малки капчици дъжд, като малки брилянти

се посипаха нежно и въздухът светна,

от лъчите на слънцето  направи тиранти

и окичи земята с дъга пъстроцветна.

Тази мила красавица, вълшебница пролет

с дъх на свежест и обич окъпа земята

и крилати мисли раздаде, за полет

нароиха се светли мечти в душата.

© Мая Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??