Jun 13, 2008, 10:35 AM

Прощално сбогом 

  Poetry » Other
875 0 4
Листо, нежно подхванато от есенния вятър,
бавно издига и извисява се над земята.
Сякаш като сцена от куклен театър,
да поеме своя път нагоре към небесата,

но да достигне до тях дали ще успее,
да постигне така искана мечтата -
там, горе слънцето да го огрее
и там, зад него да забрави суетата.

Безмълвно крещейки, без и един стон,
вгледало се в черното небе над него
за последно прощално сбогом,
отправя се с изгаснала надежда надолу.

Там да почива вечно върху черната земя,
без да достигне небето, стихва завинаги,
където го чакат неговите сестри и братя
и угасва неговия стремеж за свобода.

© РуМ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??