Feb 25, 2022, 5:45 PM

Простете ни, деца 

  Poetry » Civilian
336 1 1

Простете ни, деца, че не успяхме
да спасим планетата за вас,
за бъдещето планове крояхме,
но кокалите дърпахме към нас.

 

Сега небето е сякаш стомана
и разстрелва с куршуми надежда,
А Земята е зейнала рана,
към която смъртта ни отвежда.

 

Че животът копейка не струва,
щом залагаме го на комар.
Все някой интереси закупува,
а човекът за човек е звяр.

 

Простете ни, деца, но с гордостта си,
захвърляме Ви в глад и във войни
Делим се на народи, или раси,
превръщаме света във руини.

 

Простете ни, знам ужасът в очите,
за Вашата невинност е "награда"
Но щом във Гея тихичко заспите,
на нас ще ни остане само Ада.
 

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??