Feb 20, 2015, 7:44 AM

Прости, Апостоле 

  Poetry
368 0 7

Днес трябваше да помълчим.

В памет на Апостола на свободата.

Годините от гибелта му все броим.

Благоговеем пред портрета на стената.

 

А той ни гледа с поглед син.

На идеите му, жалките предатели.

Грехът ни мерзък, грехът ни непростим.

На жалката България, създатели.

 

Прости, Апостоле! Днес трябваше да замълча.

Богат ни е езика. Думите са слаби.

А исках да напиша на листа:

"Апостоле! Народът ти те слави!".

© Ник Желев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??