Aug 12, 2015, 5:03 AM

Прозрачна и магична 

  Poetry
333 0 2

Не станах властелин на синевата,

а толкова пъти там се преродих, 

някъде в лилавото на дъгата, 

или сред капките в дъждовни дни. 

 

Не станах принцеса на нощта, 

а уж по кожата ми тя се нарисува, 

и се кичих с всяка падаща звезда, 

и с сърпа на луната потанцувах. 

 

Не станах дъщеря на вятъра, 

а уж целувах всички урагани, 

по клони и комини с него скачах, 

и всичко подредено разпилявах. 

 

Не станах прозрачна и магична, 

а все с стихиите живях, 

и до безкрайност ги обичах. 

Но с тях да се слея не успях. 

И вечно там ще си остана, 

някъде между земята и ефира. 

Но днес знам, че туй съм желала – 

все да се търся и да не се намирам. 

 

11.08.2015г. 

гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??