На моите раце се бришат прстени од пепел.
Јас сум дете на црквата
извирам од еден поток.
Додека трчам по добро
злото ми е зад петици
и ги крши сите прави линии
испишани во песокот.
Во твоите очи
два различни света војуваат.
Јас сум дете на црквата
те гледам низ прстени од пепел
и полека го напуштам
твоето срце.
© Sanja Atanasovska All rights reserved.
На ръцете ми са изтрити пръстените от пепел.
Аз съм дете на църквата,
извирам от един поток.
Докато тичам към доброто,
злото е зад петите ми
и заличава всички прави линии,
изписани на пясъка.
В очите ти
воюват два различни свята.
Аз съм дете на църквата,
гледам те през пръстените от пепел
и бавно напускам
сърцето ти.
Светъл ден, Саня!