Apr 13, 2010, 10:38 AM

Пръсти 

  Poetry » Other
1081 0 10

 

На пръсти се броят важните неща.
Пръст, пръст... аз, пръст, пръст.
Пръст, пръст... ти, пръст, пръст.
Тя е стискане на палци –
събиране на пръсти.
Любовта е събиране... събиране.
(Пръстта ни събра! Пръст при пръст!)
Тя те обгръща с цяла длан.
Когато онова небе ни залива със синьото си.
Когато онази река ни се смее с бързеите си.
(Та нима не си се замислял, че смеещата се река си ти?!
Ако я погледнеш, смеейки се, ще я видиш такава - смееща.
Ако плачеш до нея – тя ще плаче до теб.
Ти си реката.
Та и слънцето
горе!)
И.
Важните неща не знаят колко са важни.
За нас... двамата... тримата... повечето.
Те преплитат пръстите ни -
Пръст – аз, пръст – ти, пръст – повечето.
Те палят цигарите ни...
Наливат в чашите ни...
Защото искат да ги забележим.
(Всичко е суета – каза...)
И.
Човекът с треперещите ръце,
крака и тяло,
допушва онази противна
кашляща цигара.
Поглежда към важните неща,
кълвящи в краката му
И
брои...
Пръст, пръст... аз, пръст, пръст.
Пръст, пръст... ти, пръст, пръст.
Пръст...

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??