С пуйезия реши да си изкарва хляба
една пуйетеса апетитна...
Сега от кобра е по-слаба
и духа ли, възможно е да литне...
Да, трудно се задържат килограми,
ако е доходът изцяло от култура -
Това е истината, мили дами,
че с кинти трябва да се пазарува...
А колко щеше да е твърдият ви дохот,
ако разчитате на творчество и стих?...
Днес богатее се с лъжи, измами, похот,
и вече тук от мъка са напих...
А иначе въпросната особа
открила, че така се не живее,
не е (спокойно) вече в гроба,
а се превърна... просто в фея...
_____
От поредицата ми "Пуйезия, пуйети и пуйетеси".
05.01.2022.
© Георги Каменов All rights reserved.
Пепи, важното е чукане да има 😋
Петя, усмих 😊
Благодаря, момичета 😜