19.04.2023 г., 7:11 ч.

Пуйетична пародия, която май не е такава 

  Поезия » Гражданска, Друга
412 1 4


С пуйезия реши да си изкарва хляба
една пуйетеса апетитна...
Сега от кобра е по-слаба
и духа ли, възможно е да литне...

Да, трудно се задържат килограми,
ако е доходът изцяло от култура -
Това е истината, мили дами,
че с кинти трябва да се пазарува...

А колко щеше да е твърдият ви дохот,
ако разчитате на творчество и стих?...
Днес богатее се с лъжи, измами, похот,
и вече тук от мъка са напих...

А иначе въпросната особа
открила, че така се не живее,
не е (спокойно) вече в гроба,
а се превърна... просто в фея...
_____

От поредицата ми "Пуйезия, пуйети и пуйетеси".

05.01.2022. 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Изводът е, Бела, че духането (демек, вятърът) дава крила 🤣
    Пепи, важното е чукане да има 😋
    Петя, усмих 😊
    Благодаря, момичета 😜
  • 🙂
  • Ако пуйезията се ядеше, вместо с яйца щяхме да се чукаме с рисувани стихА!
  • "Сега от кобра е по-слаба
    и духа ли, възможно е да литне..." Разсмя ме, Гош...рано рано!
Предложения
: ??:??