Sep 11, 2018, 7:35 PM

Пуста скверност или истината за лъжите 

  Poetry » Other
268 2 6

Лъжата ли е антипод на честност,

душата ли е негатив на тяло?

Родени да се лутаме в погрешност –

отвътре сякаш нещо е разяло!?

 

И зее дупка, мощно издълбана,

с житейските инстинкти – в дива страстност.

Годините ни втурват без покана,

към истински нищожна земна властност.

 

Почтеността е чиста, а лъжите

смърдят и задушават в свойта мерзост.

Устите ни, очите ни, сълзите,

изпълнени с ищах са – пуста скверност!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??