Годините отлитат на магия
Сякаш вчера бях в първи клас.
А племенниците ми днес са ученици
И снимките им гледам в захлас.
Гледам ги и с умиление си спомням
Трепета на моя пръв учебен ден.
Глъчка весела, цветя, учителки красиви,
Буквар, дъска и миг необикновен.
Помня как с любов държаха ми ръката
За ченгелче първо, после буква, дума и така
Да опозная на езика роден красотата,
За да мога с гордост да го нося по света.
Звънецът ни приканва дванадесет години
Да бъдем в час, да учим, да растем и да творим.
В игри, с книги, с вяра и учители любими
Науките да опознаем и мечтите си да осъществим.
И нека днес на първолаците да пожелаем
На добър час и присъствено да са в клас.
Да бъдат смели, дръзки, вдъхновени,
С любов да учат и за съдбата си да имат глас.
15.09.2021, Ким Джаксън
© Боряна Христова All rights reserved.