Не обичам пътищата прави.
Няма със какво да ме докоснат.
Нямат тайни – с тях да ме пленяват,
нито прах за стъпалата боси.
Скучни са. Завоите ги няма.
Няма я страстта във полунощ.
Липсва намек за внезапна драма.
Знае се кой щедър е, кой лош.
Търся криволичещи пътеки.
Ще ги следвам, даже пълзешком.
С тях ще страдам, но ще ми е леко -
скитница, намерила подслон.
© Нина Чилиянска All rights reserved.