Oct 27, 2009, 3:54 PM

R.api.D 

  Poetry
547 0 0

 

Кръжат наоколо птиците

и лутат се в безкрая небесен...

Следват ги разширени зениците,

а в главата - тананикаш си песен...

 

Отпиваш от стъклена Kаменичка

и денят е толкоз’ чудесен...

И в кръг тесен,

още сме есен,

козът пресен е

и с въздуха смесен е...

И в мирис на мечти унесен,

животът е толкова лесен...

 

Събуждаш се изведнъж от бийта,

със спомена за съня си щастлив.

Редиш рими в забързан ритъм,

а от дясно пристига масур миризлив...

 

Издишаш настойчиво,

до краен предел

и като жив йеромел

смилаш цигара - THC модел!

Пак жаден за хмел си

и пак кошница с рими изплел си...

 

Жив, заклет, поет

и на сцената най-отпред,

микрофона държиш,

със скорост на картечница редиш,

не спиш и не мълчиш,

а за поредна блага рима бдиш...

 

И пак събуждаш се от дрямка сладка...

Като на дърво от каналите смолни,

излял си тракове болни.

Спал ли си наистина? - се чудиш,

но и миг в мислене не губиш...

Получил си подарък – пратка!

Все пак сме 27 октомври

и ставаш на 21 години доволни,

постигнал мечтите си волни...

 

Честит Рожден Ден, Радо... жив, здрав и продуктивен  :)

 

 

© Елмо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??