Sep 22, 2013, 8:34 PM

Раждане на стих 

  Poetry » Love
526 0 3

Нямаш милост, любов... слепи чувства ми удряш в гръдта
и душата ми стене - изгубена в твоята лудост,
не разбирам какво си, но живееш в лика на жена –
смисъл в дните ли си или сбъдваш в живота ми чудо.

Тя е моя, любов... и не мога без нея и час,
от ръцете ù ставам най-силния мъж на земята,
красотата във форми и цвят пък събудя ли аз,
тя градина със сочен и вкусен плод става налята.

Как я искам, любов... Устните ù са кръста ми жив,
а в косите ù губя се и като в храм се намирам,
от смеха ù понася ме трепета диво звънлив,
в нея раждам мечти, за които животи умирам...

Помогни ми, любов... във сърцето ù скътай се ти
като малко късметче, изтеглено с Божии пръсти,
и когато от теб във сълзите ù стих се роди -
да ме парне със огъня жив на очите ù пъстри...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??