Sep 13, 2022, 7:24 PM

Рапсодия за Икар 

  Poetry
575 5 8

 

1. ИКАР

 

Земя.

Протегнати ръце.

Небе в очите…

Полет.

 

 

2. УСЕЩАНЕ ЗА ИКАР

 

Взрив в затвора.

Решетките рухнаха.

 

 

3. СТРЕМЕЖ ПО ИКАР

Разкъсах вените 

          на свойта нощ.

Строших и чашата

          на Тишината.

Заблъсках по стените на деня…

Щом смъртна съм –

от слънцето бих искала да изгоря…

 

 

4. СПОМЕН ЗА ИКАР

Кристалното великолепие

на полета

през вековете

мраморна сълза отрони…

 

 

 

© Мариела Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??