Jun 21, 2010, 4:50 PM

Равносметка 

  Poetry
681 0 2

Живях както исках!

Не просех, не купувах надежда,

не предавах и не пълзях във калта,

Късах вериги, разбивах клишета.

Така го разбирах. Така го живях.

Умирах, но ставах и пак продължавах.

Спъвах се, падах, кървях.

Стисках зъби, отблъсквах атаки -

с него отдавна сме в яростна схватка.

Покрит с белези, вдигнал глава,

уморен, но по-мъдър

и твърдо решен да не отстъпя.

Така го разбирах. Така и живях.

Борих се. Оцелях.

© Виолин Асенов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??