Dec 24, 2017, 1:06 AM  

Равносметка 

  Poetry » Love
490 0 2

Опитах се да бъда готин тип,

дори в клуба момичета разсмивах.

Напазарувах си - да бъда шик,

дори на фитнес се записах.

 

Изваях тяло и прилагах чар,

дори си купих книга за харизма,

направих всичко туй, макар

че вътрешно дори не исках.

 

И сякаш щом говоря със жена - 

дори да се шегувам и усмихвам,

усеща сякаш мойта самота

и казва си, че нещо май ми липсва.

 

Да, права е - не вярвам в любовта.

Любов аз никога не искам.

Да, права е - аз искам я в нощта,

дори и да не ми е близка.

 

Да, вярно - казвам си така,

а в моите очи тя вижда бездна.

Попарена бе сякаш от слана

душата ми - на никого потребна.

 

И аз отново гледам младостта

как ден след ден от тялото изтича,

И сякаш знам си отсега - 

нито една не ще да ме обича.

© Александър Лозанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • А-ааа,...ще те обича, но и ти трябва да обичаш....За една нощ не става любовта! На Коледа стават чудеса и аз ти ги желая!
  • Весела Коледа. Има фундаментална грешка. Уж не иска любов, но всъщност - иска. Как, тогава да я получи? С тия объркани сигнали... Много истинска любов ти желая!
Random works
: ??:??