Jun 28, 2011, 8:54 PM

Раздай ни, лято, цветни пламъци 

  Poetry » Other
1230 0 23

Ти тук си, мое жарко лято и симфония,

отново пак звучиш с напеви на щурци,

и щедро пръскаш седемцветна еуфория,

преследваш птици със слънчеви лъчи.

 

И пак пилееш дълги златокоси китки,

размахваш бурно плясък на вълни,

далеч разстилаш морни хоризонти,

в напъстрени полета, върхове, гори.

 

Раздавай свобода с целите си шепи,

и нито капка от нея не пести,

и сред поляни в  цветни пламъци подети,    

ти остави душата жадна да се наслади.

© Сеси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??