May 7, 2021, 5:11 PM

Разделни посоки 

  Poetry » Love
606 2 5

РАЗДЕЛНИ ПОСОКИ

 

Откъснеш ли последния нюанс

от юлската дъга на хоризонта,

отнел си ми единствения шанс

с безумните си страсти да се боря.

 

Вървя след теб като квартално псе

копнея да ми хвърлиш някой залък.

Не ми остана повече сърце,

сълзата ми е воденичен камък.

 

Ще ближа раните си като сол,

ще левитирам между две октави.

Напролет избуялото просо

в зеления си шепот ще ме дави.

 

Кажи, че лекомислено греша

и колко много сме различни с тебе.

Разделяй ме – на тяло и душа.

А после се върни – да ме обсебиш.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??