Луната пак я няма,
тъмнината я е заменила.
Любовта не е на смяна,
оставила е само вкус на ябълка изгнила.
Заедно добре им беше -
и радост, и тъга
не ги делеше.
Но днес не е така.
Обичаха се диво,
любеха се страстно.
Казваха си и по някоя думичка накриво,
но чувстваха се те прекрасно.
И за всички стана ясно,
че намерили са любовта голяма.
И сърцето биеше си бясно,
но да обича то престана.
Неразделни бяха всеки ден,
но тя намери нов приятел.
Красотата вехне ден след ден,
отнемаше й я новият й обожател.
Земята от студ се е сковала.
Зимата нарцисите е прибрала.
Красива е снежната покривка бяла.
Но грозна е смъртта, заради която любовта с момичето умряла.
© Велина All rights reserved.