May 16, 2023, 2:17 PM

Разговор с непознатата 

  Poetry » Phylosophy
137 1 4

 

 

Ще говоря на Ти, защото си в мен, а те няма

и гласът ми ще стигне при теб след стотици години.

 

И докато без отговор тлея във мрачната яма,

моят свят ще е сринат отдавна в купчина руини.

 

Ала лунният камък отгоре записал е всичко

и от белия прах ще извадиш душата ми скрита,

ще отвориш съдбата на моята мъничка сричка

и ще зърнеш през краткия миг на живота ми дните...

 

За да чуя словата, които ще кажеш сърдито,

ще изваеш лика ми отново от малка прашинка

и с око на Адам, и с ребро на жена във гърдите,

ще те чакам да дойдеш във някоя райска градина...

 

Ти ще дойдеш, ще излееш над мен необятното време,

ще ме хвърлиш отгоре, наметнат със светли одежди

и докато със ужас поемам човешкото бреме,

ще се видя пастир, който безмълвното стадото бавно отвежда...

 

Накъде??

Никой не знае...

 

© Dimitar Ikimov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • благодаря за прочита, Сенилга!
  • Много яко! Така звучи на моя роден език

    "Ще говоря на Ти, защото си в мен, а те няма
    и гласът ми ще стигне при теб след стотици години.
    И докато без отговор тлея във мрачната яма,
    моят свят ще е сринат отдавна в купчина руини."


    говоритиму я з тобою, бо в мені ти й тебе нема
    та мій голос до тебе дійде лише через сотню років
    і допоки я тлію у ямі у відповідь тільки тьма
    мій світ вже давно в руїнах шукає спокій
  • Хареса ми.
  • Хубаво!
Random works
: ??:??