Nov 2, 2011, 10:39 AM

Разказаха ми... 

  Poetry
527 0 5

... притихналите нощни слънчогледи,

приспани с полъха на хладен морски бриз,

ги скриха от шума на лепкавия август -

останали по думи, по дъх и

по мечти.

Вълните даже спрели  да послушат,

а после преоткрили вълнолома,

повярвали, че можеш да обичаш,

макар това да разрушава.

Притихналите нощни слънчогледи

разказаха, че нямало дори луна,

били са само Те и някаква магия,

която също тайно с Tях си отишла.

Така е тъжен и притихнал слънчогледът

във всяка нощ, когато пак е сам,

защото знае, че градът  не би ги пазил,

че двамата са двама чужди там.

© Пламена Троева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??