Jul 2, 2015, 6:20 PM

Различна съм 

  Poetry » Civilian
371 0 4

                                                                Различна съм

 

 

Различна съм! И често съм сама

сред своите чужда, при другите една.

В лъжите спира само мрак, тъма.

истината искам да погледна.

 

Борба за власт, надмощие! Времена!

Моят магазин затворен е и не продавам.

Мечтите ми никой не разбра! Старина!

На моята гара с въздишка оставам.

 

Сърцето ми разкъсват някога на две.

Искат, и искат да ги подкрепя.

Не питат дали можеш? Какво времето ти взе?

Лабиринта в лъжа - пътеката не следя.

 

Различна съм! И вярата си пазя!

Моята сила не ще я дам.

Изправена умирам, но не ще  да лазя.

Честа си! Чувствата! Няма да продам!

 

 

 

 

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много е тежък Тони,но се опитвам да си го нося.Благодаря мила и лек и спорен ден.
  • Тази твоя творба ме развълнува - много е силна и истинска. Всеки е обречен да носи кръста си. Ти го носиш с достойнство! Поздрав от мен
    и спокоен сън, Йонче!
  • Благодаря ти Вася за коментара и съвета.лека вечер
  • Браво! Харесвам различните, които пазят вярата си чиста и не продават душите си! Остани такава! Харесах!
Random works
: ??:??