Sep 3, 2011, 3:06 PM

Различният град 

  Poetry » Other
659 0 13

Моят град е различен, той е толкова, толкова пъстър

като книжка от детството, многоцветна дъга, шарена лимка,

греят стотици слънца – усмивки от морския вятър разпръснати

и е звънко като в джоб на хлапак, пълен със семки и жълти стотинки.

Моят град е различен, тъжен понякога като Андерсенова приказка,

като сън на моряк, на брега изоставил две малки звезди, дом и обич,

като лист на поет с дъх невъзможна любов в римувани срички,

като есен самотна, като дъжд в невинни очи, като тиха тревога.

Моят град е различен – луднал зар върху неспирна нощна рулетка,

неспокоен и див, неочаквано нежен като тайна любовна афера,

моят град прелъстява като глътка абсент, като сняг по спуснати клепки,

лабиринт от неон, в който твоите стъпки и мойте не ще се намерят.

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??