Feb 7, 2014, 12:16 AM

Разлъка 

  Poetry » Love
540 0 3

Рано си ми ранила
с менците за водица,
сякаш си цвете живо,
росно от две сълзици.

Либе ли те остави
и те налегна мъка,
клетва ли ти направи
майка му за разлъка?

Сън ли те хич не хваща
или кахър те пие,
бог ли при мен те праща? -
моля те, погледни ме...

Либето ще прежалиш
само със ново либе -
да затрептят камбани
в твоите манастири.

Да си молитва мъжка,
с хубост да го обричаш,
щом ти сълзи избърше,
ти да го заобичаш...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Връщане към народното творчество!
    Получило се е!
  • Да си молитва мъжка,
    с хубост да го обричаш,
    щом ти сълзи избърше,
    ти да го заобичаш...
  • Песен !
    В България ме върнахте ! Благодаря Ви !
Random works
: ??:??