Jan 25, 2015, 2:09 PM

Разпятие 

  Poetry
351 0 1

        РАЗПЯТИЕ

Лозница завързах за разпятие.
С винен сок тя кърми си зърната.
Получила от пролетта зачатие.
С любов на есен ще отвърне.

От виното пият за причастие.
На боговете, казват е кръвта.
Във виното се крие сладострастие
развързва на любовта връвта.

От него идват безсънни нощи
и вкус и мирис на любов.
Аз пия. Но защо ли още –
дори на смърт да ида,
                    съм готов.

© Мимо Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Чаша червено вино - как звучи само..., защо червеното вино се радва на този специфичен естетически ореол...!!!
Random works
: ??:??