Nov 22, 2015, 11:53 PM

Re: Неделя 

  Poetry » Landscape
655 1 3

 

 

Капки тъжен дъжд

ще разпилеят късния следобед

по раменете на прегърбения град.

Ще пръсне влага тъмен облак

по ръба на кихащите сгради.

Ще ревне с пълно гърло гръмотевица,

а вятърът, нафиркан с въздух,

бездънно жаден,

ще оплете дърветата в пиянско хайку.

 

Дъждът е непохватен груб любовник —

ще заблъска хора и прозорци

с хладните си мокри лапи.

Ще оближе всички пейки и тротоари.

А после

ще изтече през пръстите на шахта

в чаша огледална кална локва.

Неделя е. И светещите къщи

преглъщат мрака с глътка вино.



© Пепър Формаджи All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Винаги ми е интересно при теб! Харесах пиянстващите къщи! До сутринта няма начин да не напишат пиянско хайку!
  • Неделя е... Измокрена и сива.
    Последната планета от седмицата.
    Завеси дъжд тъгата и покриват.
    И спомени терзаят романтиците...
Random works
: ??:??