Feb 21, 2009, 7:27 PM

Рецепта за вечна младост 

  Poetry » Other
1589 0 15
(из записките на една вещица)

В медено менче: чаша червено,
мигла на момък, мед от липа,
цвят от акация, захар горена,
синя метличина, бяла пара,
корен на здравец, трънче от шипка,
листи от роза, сълза на мома,
дряново клонче, пепел три щипки,
сок от лимон и мълчана вода.
Три капки кръв от рана прорезна,
росна иглика, кора от елха,
гълъбов нокът, капка от резник,
житено зрънце, въглен на прах,
ягоди - пет, и десет малини,
прясно яйце, и две шепи дъжд,
млечен каймак, семена от глогина,
стръкче чимшир и пръстен на мъж,
синьо мънисто, вреже от диня,
майчино мляко, и чесън лютив.

Всичко се бърка, време да мине,
после се взема, докато си жив.

© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??