Feb 6, 2016, 8:35 PM

Ревност 

  Poetry » Love
345 0 2

РЕВНОСТ

 

Недей ми хвърля поглед скрито

през масите на наш'то кафене

пропуснала през рядко сито

за полет думи, ласки, страхове

 

в света широк да се изгубят

и малкото, възможни днес, неща:

вместо войните – да се любим –

и нищо друго, нищо да не ща.

 

Но ти реши във ревността си,

обзета в пристъп на обида, гняв

да пренебрегнеш любовта ни

и смисъла за корена ù здрав.

 

Сега какво? – не си щастлива.

Нито пък аз – без тебе – съм щастлив.

Годините ни си отиват

без обич, кротко, в залива ни тих.

 

И, вместо да поглеждаш скрито

от ъгъла на наш'то кафене,

ела при мен с чело открито,

сложи ръка на своето сърце.

 

Признай, за ревност многолика,

намерила си повод, ей така...

И любовта ще ни повика

навън да тръгнем с теб, ръка в ръка.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много силен стих!
  • Ясно - с открити пориви..., без скрито-покрито...!!!
    "И, вместо да поглеждаш скрито
    от ъгъла на наш'то кафене,
    ела при мен с чело открито,
    сложи ръка на своето сърце."
Random works
: ??:??