Jun 5, 2007, 1:08 AM

РИСУВАЙ !!! 

  Poetry
981 0 9
 

Не, не падай

във нищото!

Рисувай, момиче!

Нарисувай болката,

сърцето разкъсваща.

Хвани въглена

с пръстите счупени.

Болка се рисува

с въглен

и с болка.

С болка разкъсваща,

болка в сърцето,

болка във пръстите,

в костите,

в клетките.

Нарисувай я!

Повърни я!

Срещу това

полудяло човечество,

към своята гибел

стремглаво препускащо.

Изкрещи я!

Силно!

Убийствено силно!

Толкова силно,

че крясъкът

да стигне до всички,

живеещи с болка

в гърдите.

Да се надигне болката.

Като вулкан да изригне!

Да убие убийците

на съдби,

на души,

на мечти.

Нарисувай змиите

отровни,

в косите ти вплетени.

Разкъсай

овехтелите мрежи,

в които си хваната,

малка русалке.

Рисувай!!!

Ако нямаш

достатъчно болка -

ще ти дам

и от моята,

Ако нямаш достатъчно

счупени пръсти -

ще ти дам моите

и цялата моя

топла, човешка ръка,

макар прогорена

от фасове.

Имаш я!

Със гняв и със ярост

рисувай, момиче!

И гордо,

като амазонка,

яхвай времето,

не му се сърди.

Яхвай живота си!

И към себе си

се върни.

В онова кътче,

където си скрила

и пазиш детето

от удари.

И рисувай,

рисувай,

рисувай...

Нарисувай

онази плитка

от четир'сет

български горди моми,

полетели нагоре...

Към нас.

Да ги гоним

докрая на времето.

Нарисувай

Монаха Атонски,

Лечителя Рилски,

и страшния Крум,

и Калояна,

и балканджи Йово -

безногия,

безръкия,

безокия,

безсмъртния.

И хубава Яна,

и Българска

Райна Княгиня,

и нестинарския танц

на измъчена

Майка България

нарисувай.

Нарисувай

и ръченицата.

Рисувай!

Рисувай...

Рисувай...

И с обич,

и с болка,

и с крясък,

и с вопъл,

и с пламък,

и с въглен,

и със сълзи

рисувай душата си...

04.06.2007г.

© Даша All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Покланям ти се!!!
  • Поздравления, Даша!!!
  • Точно по този начин се чувствам ,
    "с болка разкъсваща,
    болка в сърцето,
    болка в пръстите,
    в костите,
    в клетките..",
    но не бих могла да я "нарисувам "така.
    Прекрасен стих !Нямам думи !Поздравявам те и ти благодаря !
  • Браво,чудесно е!
  • Толкова много от всичко...!!!
    Браво!
  • не смея дори да коментирам. прекланям се пред таланта ти!
  • Страхотно е!!!
    Душата рисува чувствата ни ,макар и с болка и сълзи е нужно да излеем всичко ,за да продължим напред с усмивка
  • Нарисувано с ръцете и със сърцето...Историята нарисувана с много болка!
  • Даша, чета, без дъх да си поема.
    Като вик, като вятър, като посока ...
    Прекрасно е.

    Поздрав и усмивка.
Random works
: ??:??