Mar 28, 2024, 5:05 PM

Рисувам къщичка с комин 

  Poetry
93 3 4

РИСУВАМ КЪЩИЧКА С КОМИН

 

... понякога, когато съм самин – и струва ми се, че ще полудея,
рисувам малка къщичка с комин, и есенното слънчице над нея,
пътечката към близката гора, цветята покрай кривата ограда,
и искам в тази къщица добра с теб да живея, мила моя Влада! –
да хлътнем из росистата лъка, мъглата щом над нея се разхвърли,

 

или за теб – на бързата река, да хващам бели мренки и пъстърви,
щом в зимата фъртуна зафучи, да те прегърна – и да те целуна,
да гледам как във твоите очи потъва с топло пламъче горуна,
и в дворчето с алое и жасмин и аз не съм до теб така бездомен –
светът е топла къщичка с комин, която нарисувах ти за спомен.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??