Jun 6, 2009, 3:07 PM

Ритъмът на обективните измислици 

  Poetry
462 0 7

Когато съм на светло, виждам себе си обърнат към лицата

на безброй мечти, застинали във поза на очакване.

Какво ли е да гониш вятъра във две посоки?

Прати ми знак по пухчетата на тополите.

Страх те е, нали? - да ме събудиш - когато съм заспал в...

дълбокото на смисъла...

Не знам дали е хубаво, че е изобретено огледалото.

А има ли лепило за взаимоотношения?

Дълго се измисля песента и... чакаш да се влюби в нея музика.

 

Когато съм на тъмно, мисля за смъртта и... не ме е страх, защото

казват, че е услужлива.

Днес разходката ми с вятъра е ползотворна - съгласувахме си

всичките идеи.

Той там - горе, аз тук - долу... двамата погледнахме Небето.

Пуснах връвката на моя светоглед - преоблякох го като хвърчило.

Вятързт си го хареса и... го взе! Обеща му да го запознае с всеки облак...

 

Когато е сумрак, съм неспокоен.

Наум си съчинявам някоя история, в която ми е светло...

... или ми е тъмно... за да дочакам и... да продължа! 

© Георги Колев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??