Jun 10, 2022, 12:34 AM  

Родена от морето 

  Poetry
211 3 5

Видях я, прелестна русалка.

Лъчи искряха в нейните коси.

Звезда на лунната пътека малка.

Създание обгърнато в мечти.

 

Донесе бризът тихата ѝ песен

със шепота на морските вълни

и пътят към безкрая вече лесен,

през сребърните облаци върви.

 

Дете създадено от морска пяна

с изящество на пагубна жена.

Ефирен образ, зрителна измама

за всеки мъж останал в самота.

 

Духът ѝ... Лед огрян от огън

Сълза блестяща в бяла светлина.

Видение от сънищата, нежен вятър.

Искрата, пламък в твоята душа.

 

Видях детето в синевата на морето

и то завинаги остана в мен.

© Гедеон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??