Mar 2, 2019, 11:48 AM  

Родина 

  Poetry » For kids
972 3 14

Родина... думичка една,
а сбрала смисъла огромен
за род, за мама, за земя,
за бащин дом с огнище спомен.

За шарено букварче, чин,
школо с учителката свидна
и двор ехтящ от звън любим
примесен с щура глъч невинна.

За песни с паметни слова
избрали ритъма чутовен,
вселили в себе си духа
на български народ вековен.



 

© Таня Мезева All rights reserved.

The work is a contestant:

Моя Родино »

3 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??