Nov 3, 2020, 10:44 AM

Rони от Балчик 

  Poetry » Humour
353 0 0

Аз съм Rони от Балчик

 и голям съм чикчирик

тъй че в малкото градче

никой път не ми сече

 всички врати са за мен отворени

щото имам благороднически корени

всички ме познават

мирно почит ми отдават

и без никакво си колебание

дават ми поредно звание

и не трябва аз да се явявам

някакви си документи да подавам  

просто изпита е взет

и китапа е наред

Лично носят ми го на ръка

идвайки дори във къщи със кола

а понякога със колело

носят ми поредното писмо

с поздрави от кмета прецедател

купен със пари мой обожател

А когато нещо ми потрябва

вадя остра брадва

и звъня по телефона

без да слизам аз от трона

и веднага всичко се урежда

съпротива без надежда

дават ми за всичко документ

без да съм поел ангажимент

права, пари , обяд

всичко кво желаем в този свят

на трапезата обилна

също в мрежата мобилна

и мадами с минижупи

са при този, който може да си купи

ако няма, пада ми пердето

как тъка ми е отнето

правото да бъда първи тук

всекий други е боклук

става само за служител

и на мазни комплименти кат дарител

иначе го чака наказание

бой с тояга и страдание

нека се научи

аз съм цар

а той е кучe!

© Клажер от Килиджевци All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??