Jul 16, 2020, 8:07 PM  

Хазартно 

  Poetry
682 8 34

Аз преглътнах, а после заложих на черно

Крупието направи финалния спин,

И повтарях си само :"Светът е рулетка"

Е, загубих. А после заложих на "три"

Днес  обаче късметът ми някак се крие

Вероятности много, но слаба ръка

И с живота отдавна говорим на "Вие"

Аз си имам мечти,той реди правила.

Ще залагам на всичко.Дано ми остане

някой чип, да изкарам за още игри.

Във света са милиони човеците алчни

Щом загубил е някой, аз печеля - дали?

Нямам нищо да крия. Порокът изгаря

Като дрога и страст е. Но нямам любим.,

Мисля днес да заложа греха си на щастие

И дано на червено играта върви.

 

 

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??