Ръми
Ръми на едри капки в мен,
ръми, когато съм самичка.
А болката, като вода във едър съд,
на едри капки пак се плиска.
Боли! Боли, когато съм сама,
а болката ме реже - като тъпа ножица хартия.
Седя си пак в дъжда сама,
във тая страшна тъпотия.
Не бях така! Щастлива бях.
Усмихната и позитивна.
Сега съм цялата пропита от тъга.
Неотпочинала, неинтензивна!
Дали ще бъде дълго, да боли?
Или ще свърши всичко в миг и ще се радвам?
Не знам! Аз мисля си за всичкото това
и някак си със думи пак те грабвам.
Сега четеш.
Усмивката ти стана крива и тъгуваш.
Недей!
Усмихни се и спри на самотата да робуваш!
© Съби Седник All rights reserved.