Aug 24, 2022, 8:27 AM  

Мое тъжно небе 

  Poetry
278 8 16

Мое тъжно небе, аз не помня защо те създадох.

Ти си мрачно... и лято, и пролет. Валиш ли, валиш.

Ти приличаш на плач... на, неспиращ през нощите, задух.

Ти приличаш на страх, впил в ума ми стотици игли.

 

Аз те гоня от мен вече няколко дълги години.

Хайде, време е. Тръгвай си! Адски ми писна студът.

Нарисувах те цялото в жълто, червено и  синьо,

ала ти ги изтри и намери  си, в сивото, път.

 

Мое тъмно небе, непризнаващо весели багри,

аз не исках да впия в очите ти тази тъга.

Тя ме следва, когато от нея опитам да бягам,

ти ме следваш, когато, след дъжд, си измислям дъга.

 

И рушиш я ревниво, раздразнено, с буря и ярост.

Като тръпки по тялото вечно към мене пълзиш.

Аз мечтая за бъдеще радостно, цветно и ярко,

ала ти ми напомняш, че съм си посяла сълзи.

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??