С боб и мусака - сядам да вечерям.
Но, с коя тава, сили да премеря -
Бобът е смрадлив - вдига кофти пара.
А пък от кайма, плача на кантара.
С пуешко мезе, клякам на балкона.
С дървено ренде - режа - сто микрона.
Вадя също лук с някаква сельодка.
Сипвам си винó - Ямболска находка.
Пия чаша, две - пъргаво и сръчно.
Липсва ми момé. Много ми е мъчно!
Рипам на пожар! Вадя телефона.
Питам тук и там. Викам примадона!
Чакам близо час с кучето на двора.
Идва с мръсна газ. Шаря на шофьора.
Русичко моме - хитра дулсинея -
С две гърди напред. Плащам и на нея.
Почвам мохабет. Вадя други чаши.
Поркам с много лед. За душите наши!
Виното преде! Свършва за минута.
С вълчото мезе - свършва ми и лука.
Сипвам мусака. Вадя даже боба.
Помня, че винó - кътам в гардероба.
Пием три кила. Бързо общо взето.
Чак на сутринта - лягаме с момето.
Става следобяд. Газове ме мъчат.
Цял във мусака - вътрешно се пъча.
Страшното моме, кучето го лае!
Всичко е наред - В моя свят... така е!
Юри
Йовев
Март
2021 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.