Jun 18, 2022, 10:33 PM

С изгрева 

  Poetry » Love
458 0 0

С изгрева
 

С изгрева отключва се денят
и тръгва с добрите намерения,
че личал си от сутринта,
така пишат старите поверия!

 

В щедростта на слънцето присядам
в приказката за златната река,
усмихната в денят си ги приканвам -
изливат слънчевата златна топлота!

 

Така завихрям снагата на деня - 
стройна, млада, виеща калина,
знам и мен такава там ме има
в роля съм жена, и съм любима!

 

Оставам в нечии очи, малка тайна
прегърната от мислите му мъжки - 
със силата на билката омайна
и само аз си знам, че ме прегръща!

 

В залезите летни се приспивам, 
без слова - те са омагьосване,
думите недоразумения излишни -
Ех, че ми е ден на сътворения!

© Елеонора Крушева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??