Jul 26, 2011, 6:29 PM

С изгрева хабер ми прати! 

  Poetry » Love
639 0 2

С изгрева хабер ми прати!

Обърни се и виж! Всичко е там.
Върху жълтите листи възкръсва...
Мойто родно поле... Родопският храм...
А наоколо кръстове, кръстове...

Помоли се за мен пред Иконата свята.
Нека свещ във душата гори.
Ако искаш... с теб да пребродим земята,
ти сълзица за мен отрони...

Ако искаш... тогава ще седлая и коня,
през баири, към теб, да лети.
Нека вятър подире копитата гони.
Нека вихър във грива свисти.

Ако искаш... Знай, ще има награда.
Даже в пропаст, с теб ще летим.
Ще напуснем завинаги на хората ада,
ако ще на скала да заспим...

Ако искаш... С изгрева хабер ми прати
и повикай със щурчова песен,
че, без тебе, нещо в гърдите тежи...
Че, без тебе, този свят ми е тесен...


Какво ме вдъхнови?!


"Землянин" на Владимир Виденов Павлов- владун

Моето "Ако искаш"...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??