Nov 4, 2006, 2:04 AM  

С мерак за теб 

  Poetry
698 0 3

The work is not suitable for people under 18 years of age.

Бюрото ми, разхвърляно е.

Папки, бележки, листове,

притеглят ме “с магнит” –

перото мое да излива

в сладки страсти за тебе стихове,

защото съм чешит.

 

Седя в уюта тих на кабинета –

за тебе мисля

и “наточил” съм със стръв,

върха “наежен” на писеца,

за теб да “скърца

с порива, на лъв.

 

На буква С

овална, сладострастна

с недозавършен кръг,

но плавна, като теб –

писалката ми гали

с ласка сластна,

листа

и трепетния първи ред.

 

Преливам в буква И

насечена и остра –

по думата,

която ми е стон,

мерак и блян,

повдигащ “лоста”,

на моя силно

вкоравен

нагон.

 

От буква Л ,

разкрачено полъхва

желание –

за твоите бедра,

а капка от мастилото изсъхва,

настръхнала в чатала и

с нега.

 

Гърдите ти,

на В ме подлудяват –

перото непослушно се върти,

извивайки се,

сякаш го товарят

не букви да изписва,

а стрели.


На А ме стряска “знака забранено”

и “бариерата”, поставена пред “там”,

но, вънка ми е толкова студено –

ще я прескоча,

за да ме “притоплиш с плам”.

 

От О, потръгва всичко лесно

и Обич Моя се написва с лекота,

защото с теб, сърцето ми е честно

и окрилена в него, пърха любовта.

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Нещо изключително оригинално!!! Много ирония, самоирония и в същото време чисто като чувство! Ех, значи...Направо да го хване яд човек!
    Анета и Ласка, добре че сте наминали вие поне!
  • Претворен в стих зов
    към нечий образ мил...
    Дали това е ... любов
    или закачки се редил?

    Поздрав и усмивка за текста.
  • Опааа!
Random works
: ??:??