Направив нешто себично,
те затворив во кутија,
да бидеш само мој,
еден ден и лисјата,
што ги газам во паркот,
ќе кренат востание,
ти ќе ја искршиш кутијата,
и ќе ми побегнеш,
ќе останам опкружена со море од пријатели,
а сепак сама.
© Sanja Atanasovska All rights reserved.