Sep 2, 2011, 2:18 PM

Само сън ли е 

  Poetry » Love
1361 0 30


Само сън ли е

Кичури немирни, дълго сиротели,

пак обгръщам с ласки в шепите ми сбрани.
Думички, от тебе нежно вдъхновени,
ти прошепвам тихо аз за любовта ни.

Цял ще те извая с тръпните си устни -

най-напред - очите, в мене замечтани...
Клади ще подпаля с пръстите изкусни,
мълком ще докосвам с жарките си длани.

Сгушена в прегръдка огненогореща,

стихнала сънувам теб и небесата
в шеметния миг на първата ни среща,
с птиците, кръжащи волно в необята

и щуреца, който тихо ни припява

скрит сред маковете, грейнали в житата.
Златото на хляба щедро изкласява
в стръкове, извити подир светлината.

Тъй и аз  ръцете
все към теб протягам -
търся те в съня си, а пък денем бягам...

 

2010

 

© Цвети Йорданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??