В тиха, бездиханна нощ,
сред море безкрайно
от ухайни цветове
танцуваш ти, летиш
на крилата на нощния ветрец.
Виеш нежна си снага
под напева на среднощната гора
в светлика на влюбени звезди,
галена от ефирна лунна светлина.
В дивен чародеен танц преплиташ
буйни, огнени коси с вечността.
Плътта ти нежна, чиста,
прогаряща с искряща любов
ефирната ти роба и човешките сърца.
Секва дъхът на хора и животни.
Боговете с поглед жаден те изпиват.
Светът в тебе взрял се спрял,
поглед впил в девствен танц.
Изпиват те от тебе всеки стон,
всеки поглед, всеки дъх.
Изпиват теб самата - нощен грях!
Самодива! Дух! Любов!
© Богомил All rights reserved.