Jun 11, 2019, 1:03 AM

Самодивско биле 

  Poetry
169 0 2

Росене, Росене с росица, леле

мома под Росен лежеше

и на Росен се молеше:

Хей, ти Росен - самодивско биле, 

вземи ми болките, болките всичките,

че тежка рана в гърди нося, леле

ни от куршум ни от нож,

тежка рана от голяма любов…

Росен дума на моме:

Моме ле, моме хубава,

лек при мене не ще откриеш,

 лек за тебе е твоето либе…

 

10-06-2019 год.        

 

© МД All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря!
  • Мариела,от тази болест лек няма.В унисон с българския фолклор с ритъма на народна песен.
Random works
: ??:??