Jun 26, 2013, 12:30 AM

Самодивско утро 

  Poetry » Love
832 2 21

В съня ми още бродиш. Неизплакана.
И в нежност несподеляна дори.
Пристигаща. Но вечно недочакана.
И изгрев, който залезно гори.

 

Пристъпваш тихо в шарките на халища
и сресваш дълго буйните коси.
Поглеждаш ме, усмихната и палеща.
Гасиш ме с поглед, който не гаси.

 

Омесваш пита с мъжките ми спомени.
Раздухваш тъмни въглени в жарта.
И пориви – скали от връх отломени,
затрупват в мен отминали лета.

 

Завръщаш се, подобна на сияние.
И в утро самодивско ме твориш.
Росата в мен е сетното ридание.
Гасих те… Но остана да гориш!

 

(Сбъднати предчувствия)

© Ясен Ведрин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??