Aug 1, 2014, 3:56 PM

Самолекуване 

  Poetry
366 0 2

Пътува слънцето в небето.

Разпръсква огнени лъчи.

Уплаши се щурец в полето

и скрит в тревата си мълчи.

 

И плахото щурче във мене

прекъсва вече песента.

Сърцето мъка ще надене,

че идва вече есента.

 

Напразно днеска любовта ми

ще чака песен от щурец.

Това разкъсва радостта ми

със ореола на светец.

 

В душата музиката спира.

Жълтеят думите - листа.

И кръв по вените напира

да топли болните места.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??